Mobilbransjens gullgutt

Hedres for iherdig innsats for fri konkurranse.

Hedret av mobilbransjen: PT-sjef Willy Jensen
Hedret av mobilbransjen: PT-sjef Willy Jensen (Bilde: Svein Erik Dahl, Samfoto)

Hedres for iherdig innsats for fri konkurranse.

Post- og teletilsynets (PT) Willy Jensen ble tildelt hederprisen da norsk mobilbransje i går kveld feiret seg selv med «Gulltasten»-kåringene.

digi.no-lesere vil gjenkjenne PT-direktøren som en av de tydeligste stemmene i kampen for nettnøytralitet, og hans engasjement og tydelig stemme i arbeidet med å sikre fri konkurranse i det norske telemarkedet.

Gulltastens jury har følgende å si om mannen de hedrer:

– Hedersprisen går til en person som har gjort veldig mye for å håndtere overgangen fra et telemarked preget av monopol, til noe som nærmer seg fri konkurranse. Ikke alle har vært like glad for det, men vi forbrukere har hatt stor glede av prisvinnerens evne til å holde ganske så viltre markedsaktører i ørene. Og det har ikke alltid vært like enkelt når man er, som prisvinneren, en talefør person, en høyttalende sådan, som bobler over av egne standpunkter, men som må finne seg i av å bli fjernlobotomert av grå eminenser i departementet.

– Men i løpet av mange år har årets hedersperson vist at det hjelper å tale Roma midt imot. Nå har selv gråkledde, men ellers så usynlige departementale eminenser, latt seg påvirke og skjønt at monopol er et fyord.

— Prisvinneren har med stor iver gjort en jobb som ikke alltid har medført popularitet, men vært både synlig, tydelig og uredd. Derfor er det en stor glede å kunne dele ut hedersprisen som en anerkjennelse, men også som en trøst for alle sure minene som er pådratt i årenes løp. Dette årets pris er også litt inspirert av Obamas fredspris. Den skal være like mye en inspirasjon til kommende gjerninger som til de du har gjort, Willy Jensen.

    Les også:

Til toppen