Mobilbrikke bruker to satellittsystemer

ST-Ericsson lover mye raskere og mer nøyaktig posisjonering.

Mobilbrikke bruker to satellittsystemer

ST-Ericsson lover mye raskere og mer nøyaktig posisjonering.

ST-Ericsson kunngjorde nylig at selskapet har begynt å levere en liten brikke som kan benytte posisjonerings-satellittene til både det amerikanske GPS og det russiske GLONASS.

Enheter som utstyres med brikken, for eksempel navigasjonsenheter, kameraer og mobiltelefoner, skal kunne finne den geografiske posisjonen mye raskere og mer nøyaktig når mottakeren kan benytte begge de to systemene. Ikke minst gjelder dette inne i tettbebygde strøk og andre steder hvor høye bygninger og landemerker kan skygge for satellittsignalene.

Den nye brikken heter CG1950 og er laget med 45 nanometers prosessteknologi, noe som gjlr den til den minst av sitt slag på markedet.

– Frustrasjon med å vente på at enheten din skal finne posisjonen, vil være en ting som tilhører fortiden så snart mottakere kan knyttes til både GPS- og GLONASS-satellitter, sier Thierry Tingaud, en visepredisent i ST-Ericsson, i en pressemelding.

– Dette gjennombruddet vil også bety mer presis posisjonering og legge veien for applikasjoner for utvidet virkelighet og andre sofistikerte, posisjonsbaserte tjenester som avhenger av veldig nøyaktige avlesninger, sier Tingaud.

    Les også:

Brikken skal ha et areal på under 25 kvadratmillimeter. Den skal med én posisjonsbestemmelse per sekund kunne brukes kontinuerlig i 30 timer med en 850 mAh-batteri. I tillegg kommer selvfølgelig resten av omkringliggende systemet, men i dagens mobiler GPS-mottakeren ofte langt mer strømkrevende enn dette.

ST-Ericsson lover at TTFF (Time To First Fix) ved kaldstart vil være på under 38 sekunder, avhengig av mottaksforholdene. Ved bruk av Assisted GPS og varmstart skal tiden reduseres til under ett sekund.

Blokkdiagram over posisjoneringsbrikken CG1950 fra ST-Ericsson.
Blokkdiagram over posisjoneringsbrikken CG1950 fra ST-Ericsson. Bilde: ST-Ericsson
Til toppen