Mobildekning også i T-bane-tunnelen

I løpet av mars skal det bli full dekning for såvel NetCom– som Telenor Mobil-abonnenter i alle Oslos T-bane-tunneler.

I løpet av mars skal det bli full dekning for såvel NetCom– som Telenor Mobil-abonnenter i alle Oslos T-bane-tunneler.

Over 20 kilometer av Oslos T-banenett går i tunneler, og frem til nå har det vært umulig å bruke mobiltelefonen under jorden. Nå skal det imidlertid bli andre boller, lover NetCom i en børsmelding.

Selskapet skal bruke rundt fire millioner kroner for å sikre at T-banepassasjerene kan bruke mobiltelefon på alle linjer, både over og under jorden. Etter planen skal installasjonene være avsluttet innen utløpet av mars. Arbeidet starter nå i januar.

Hver dag frakter T-banen nesten 200.000 passasjerer, og i Oslo er det svært mange som bruker mobiltelefon. Antakelig er bruken av mobiltelefon i hovedstaden så høy som 70 prosent, skriver NetCom i børsmeldingen.

Også Telenor Mobil sier de vil gi full mobildekning i alle T-banens tunneler.

- Selskapet har inngått en avtale med Oslo Sporveier om plassleie og tilgang til Sporveisnettet. For å gjennomføre en kostnadseffektiv utbygging, er det innledet en dialog med NetCom for å samordne de tekniske ressursene, skriver Telenor Mobil i sin pressemelding.

- Vi tror dette vil være en positiv forbedring for våre kunder, sier informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Telenor Mobil.

Hun opplyser samtidig at Telenor Mobil i år vil gjennomføre et omfattende arbeid for å forbedre kvalitet og kapasitet på dekningen i hovedveitunnelene gjennom Oslo sentrum. Disse tunnelene har allerede i dag sammenhengende mobildekning.

Til toppen