TELEKOM

Mobildekning tilbake etter stormen

Når strømmen kommer tilbake, følger summetonen stort sett med.

27. des. 2011 - 13:10

Oslo (NTB, kl 09.24 onsdag 28.12): Flere tusen er fortsatt strømløse etter Dagmars herjinger i julen. Flertallet av de strømløse husstandene ligger i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Statnett kunne onsdag morgen opplyse at en rekke husstander i Trøndelag, Møre og Romsdal, Hordaland, Sogn og Fjordane, Hedmark og Oppland fortsatt må klare seg uten strøm, melder NRK.

– Det jobbes nå på spreng med å bygge opp igjen strømnettet, og flere og flere får strømmen tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver Martha Hagerup Nilson i Statnett til NTB.

Flere steder er også uten telefondekning, men Telenor og NetCom opplyser at det nå ikke er større områder der dekningen er helt borte. (©NTB)

(Supplerer den eldre meldingen nedenfor:)

Oslo (NTB, kl 11.34 tirsdag 27.12): Det er fortsatt store problemer med telenettet i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Men etter hvert som strømmen kommer tilbake, dukker også summetonen opp igjen.

– Vi ser at tallet på sentraler og mobilstasjoner som er ute av drift er på vei nedover, og det er gode nyheter. Det er også som forventet, nå som strømmen kommer tilbake flere og flere steder, sier pressevakt Atle Lessum i Telenor til NTB tirsdag formiddag.

Han forklarer at mye av utstyret som er satt ut av spill etter uværet Dagmar, starter automatisk når strømmen kommer tilbake.

– Det kan selvfølgelig være at det er feil på vårt utstyr også, men vi er avhengige av å se hva som skjer når strømmen blir slått på før vi kan gå videre og lete etter eventuelle feil hos oss, forklarer Lessum.

Det er først og fremst Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som er rammet, men Lessum har ikke noen tall på hvor mange sentraler eller abonnenter som er berørt. Hos konkurrenten NetCom er 110 basestasjoner i de to fylkene ute av drift, 60 i Møre og Romsdal og 50 i Sogn og Fjordane, skriver Sunnmørsposten. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.