BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobildyret som skal fôres med SMS-meldinger

MobMate heter NetComs nye mobildyr som lever i mobiltelefonen din. Dyret kan leve i inntil 20 dager og skal stimuleres med tekstmeldinger, ellers dør det. NetCom håper å kapre 40.000 brukere og enda flere tekstmeldinger med sin nye tjeneste.

Frode Eriksen
16. feb. 2000 - 15:30

Tidligere eksisterte et datadyr med navn Tamagochi og måtte stimuleres ved at en trykte på egne knapper på en liten elektronisk dings.

Nå lanserer NetCom en mobil kjeledegge som må stimuleres ved å sende tekstmeldinger. MobMate er en del av den nye tjenesten MobMania, som NetCom håper skal gi ny vekst til en alleredende sterk vekst i antall tekstmeldinger som sendes over selskapets mobilnett.

MobMate kan ifølge informasjonssjef Guri Wormdahl, leve opptil 20 dager om det stelles riktig. Og riktig betyr at man må sende et minimum 3-5 tekstmeldinger hver dag. Men dyret dør om det sendes flere enn 7 meldinger i timen eller 20 om døgnet. Og hvis det kreves ekstra tilsyn, kommer doktor Zing og forteller at noe må gjøres.

MobMania inkluderer foruten datadyret, andre tjenester som kunnskapsspill og sjekketjeneste. Alle tjenester koster penger, eller 99 øre for tekstmeldinger og noe høyere for enkelte av underholdningstjenestene.

NetCom håper på 40.000 brukere av den nye tjenesten, som i hovedsak retter seg mot tenåringssegmentet. Det samme som nett- og mobil-portalen Mother som ble lansert i fjor og som nå nærmer seg 60.000 brukere. Til forskjell fra Mother kreves ingen registrering for å bruke MobMania, men det kreves et NetCom GSM-abonnement.

Og med god markedsføring fra en helsides redaksjonell omtale i tirsdagens VG, klarte NetCom allerede tirsdag morgen å oppnå en tekstmelding hvert 15. sekund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.