RESULTATERFINANS

Mobile Media gjør første salg

Det norsk/engelske programvareselskapet Mobile Media har gjort sitt første salg. Hvordan det går med penger og Røkke, vil ikke selskapet si noe om.

25. okt. 2001 - 06:14

Mobile Media Company er ferdig med sitt system for multimedia på mobiltelefoner. Selskapets Icestream lar innholdsleverandører både sette sammen og levere video, bilder og lyd til mobiltelefoner. Hovedpoenget med deres system er at man er sikret synkronisert lyd og bilde.

Selskapet har hele 300 ansatte, noe som skulle tilsi at selskapet sliter i disse tider, spesielt fordi man først på mandag kunne fremlegge sitt første salg. Men dette avviser finansdirektør Fredrik D. Sneve selv om han ikke vil gi noen detaljer.

- Vi er et privateid selskap og kommenterer aldri finanstall. 80 prosent av staben vår sitter i lavkostlandene Sri Lanka og Romania. Vi har en komfortabel kapitalsituasjon og trenger ikke penger, sier Sneve.

Det eneste han vil fortelle er at selskapet emisjonerte i april i fjor og hadde ved årsskiftet 202 millioner kroner på bok. Heller ikke status på eiersiden vil Sneve kommentere, men bekrefter at Røkke-selskapet Aker RGI trolig fremdeles er med på eiersiden.

På mandag offentliggjorde selskapet sin første kommersielle kontrakt. Sri Lanka-baserte MTN Networks blir den første kunden som tar i bruk Icestream. Foreløpig mangler UMTS-telefoner som kan ta i mot og vise multimediainnhold, men systemet kan brukes med en GPRS-telefon for å ta i mot, og en lomme-PC for å vise frem innholdet.

- Dette er en milepæl for oss, sier Sneve til digi.no.

Sneve vil ikke si noe om kontraktens størrelse eller når selskapet regner med å gå i pluss.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.