BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobile PCer viser muskler

Den neste store nyheten innen mobil databehandling blir såkalte "meganotebooks". IBM og Packard Bell NEC vil tilby disse på slutten av året.

Caspar Lund
8. juli 1997 - 11:23

Den nye klassen mobile produkter vil bestå av 233 Mhz Pentium brikker, kalt Tillamook, 14-tommers skjerm og 5 GB harddisker. Maskinene vil veie mellom 3,5 og 4 kg. Utssalgsprisen er beregnet til mellom $5.000 til $6.000, ifølge analytikere.

- Dette er storartet fordi man kan også bruke bærbare maskiner på kontoret uten å koble til eksterne enheter, slik som skjerm og tastatur, sier toppsjefen i Creative Strategies, Tim Bajarin, til InfoWorld. Markedssjef John Antone i Intel følger opp med å si at dette er det nærmeste man kan komme i å korte ned avstanden mellom stasjonære og bærbare maskiner.

De nye maskinene vil også presse ned prisen på nåværende high-end-produkter.

Meganotebookene vil appelere første og fremst til trendsetterne. - Det er alltid 20 prosent av markedet som vil ha det beste produktet som er tilgjengelig, sier Jim Schwabe i NEC, og legger til at de nye bærbare muskelbuntene ikke vil mye større og tyngre en dagens bærbare maskiner.

Men det finnes selvfølgelig også dem som er skeptiske til de nye "kjempemaskinene". Den største usikkerheten knytter seg til hvorvidt den store skjermen kan oppveie den økte vekten og størrelsen i forhold til mer tradisjonelle bærbare maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.