Mobile skirettigheter til NRK

NRK har kjøpt rettigheter til å vise vintersporter på mobile kanaler som MMS og mobil-TV.

NRK har kjøpt rettigheter til å vise vintersporter på mobile kanaler som MMS og mobil-TV.

NRK har kjøpt rettighetene til å vise en rekke ulike vintersporter på mobile kanaler. I første omgang vil det si for MMS og mobil-TV.

- Vi ønsker å levere kvalitetsinnhold også til nye kanaler og ser helt klart verdien av å være tidlig ute med dette. Sport er viktig for NRK og noe mange av brukerne våre vil ha uansett hvor de er, sier Are Nundal, ansvarlig redaktør for NRK.no og nye medier.

NRK leverer i dag MMS-tjenester fra verdenscupen i langrenn, alpint og skiskyting. På nyåret kan man også følge flere vinteridretter via mobiltelefonen. NRK har levert MMS-innhold siden 2001, og kommer på banen med mobil-TV om kort tid.

- Levende bilder av sportshøydepunkter fra NRK skal folk ikke bare kunne få til sin 32 tommer store TV hjemme, men også til mobilens to-tommersskjerm. Flere og flere telefoner støtter avspilling av TV-klipp, og det åpner nye muligheter for NRK, sier Gunnar Garfors, prosjektleder for mobile tjenester i NRKs utviklingsavdeling.

Avtalen med rettighetseierne, det italienske selskapet Media Partners Group, gjelder i første omgang for inneværende sesong. Avtalen omfatter rettighetene for verdenscuprennene i langrenn, alpint, kombinert, hopp, snøbrett og fristil. NRK sitter også på mobile rettigheter for skiskyting og norsk fotball.

Til toppen