Mobile World Congress i Barcelona er avlyst!

Frykt for koronavirus har sørget for at mobilbransjens største samling er avlyst.

Over 100.000 besøkende til Barcelona fra rundt 23.-27. februar må nå kansellere hoteller og flyreiser.
Over 100.000 besøkende til Barcelona fra rundt 23.-27. februar må nå kansellere hoteller og flyreiser. (Håvard Fossen)

Frykt for koronavirus har sørget for at mobilbransjens største samling er avlyst.

Arrangøren, GSMA, kom seint onsdag kveld ut med en pressemelding der de forteller at Mobile World Congress i Barcelona er avlyst. Dette er første gang på 33 år at denne største årlige samlingen av mobilbransjen har måttet legge på røret.

I en uttalelse skriver GSMA-sjef John Hoffman at det er hensynet til sikkerhet og helse i Barcelona og vertslandet Spania, som gjør at GSMA kansellerer MWC Barcelona 2020.

– Umulig å gjennomføre

– Den globale bekymringen for utbruddet av koronaviruset, frykt for å reise og andre hendelser, gjør det umulig for GSMA å gjennomføre arrangementet, skriver han.

GSMA har selvsagt vært i tett dialog med byens ledere, som Hoffman sier respekterer og forstår beslutningen. Samtidig lover Hoffman at GSMA og Barcelonas myndigheter vil fortsette å jobbe sammen fram mot MWC Barcelona 2021 og framtidige versjoner av arrangementet.

GSMA er mobilbransjens mektigste organisasjon og har 750 operatører og nær 400 bedrifter i økosystemet rundt teleoperatørene som medlemmer. GSMA arrangerer også årlige arrangementer i Shanghai og Los Angeles i tillegg til den største i Barcelona.

De store trakk seg

Avgjørelsen kommer direkte etter at de fem store operatørene BT, Deutsche Telekom, Vodafone og Orange tidligere torsdag i et felles møte bestemte seg for å droppe årets mobilmesse i Barcelona.

Før dette var LG første større selskap som kom med beskjeden om at de valgte å droppe årets messe. Virkelig fart i avlysningene av reiser til Barcelona ble det da en av de aller største og viktigste utstillerne, Ericsson, valgte å avlyse sin deltakelse.

De ble etterfulgt av Nokia, Samsung, Sprint, AT&T, Facebook, NTT Docomo, Sony og Amazon. Til sammen rundt 50 selskaper hadde gitt beskjed om at de ville droppe årets arrangement før GSMA tok avgjørelsen om å avlyse arrangementet som ventet over 100.000 besøkende og rundt 2500 utstillere.

I Norge ga Ice beskjed i går, onsdag, om at de ikke ville dra til Barcelona. Avlysningen rammer nå alle de som hadde planlagt tur til Barcelona, blant andre utstillerne på den norske paviljongen, som er organisert av Innovasjon Norge.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen