- Mobilen blir neste arena for virtualisering

Det mener i alle fall VMware, som har planene klare.

- Mobilen blir neste arena for virtualisering

Det mener i alle fall VMware, som har planene klare.

Tenkt deg en mobiltelefon som kjører to operativsystemer samtidig, som du kan veksle mellom etter behov ved hjelp av virtualiseringsteknologi. VMware skal ifølge Computerworld.com.au allerede ha demonstrert en slik løsning på en forrige-generasjons smartmobil med 128 megabyte med minne (RAM). På denne kjøre selskapet både Android og Windows Mobile.

Men det antas at minst 256 megabytes med minne vil være anbefalingen når og hvis løsningen blir tilgjengelig.

Til IT Brief sier Shrinivas Krishnamurti, VMwares direktør for produktledelse og markedsutvikling, at har registrert at mange arbeidstakere ønsker å bruke sin egen mobil på jobben, men at mobiler som er ideelle for personlig bruk ikke alltid er like egnet i bedriftssammenheng. Spesielt på sikkerhetssiden skal det være utfordringer.

Ansatte som allerede mener de har en ideell, privat mobil, ønsker ofte ikke å måtte ha med seg enda et håndsett for også å dekke arbeidsplassens behov. Men i dag er det mange som ikke har noe valg.

Ved å kjøre to ulike operativsystemer på en gang, vil brukere kunne få glede av det beste fra begge. Man skal kunne bytte mellom profilene ved å trykke på en knapp.

VMware skal allerede ha gjort ferdig de to komponentene som er nødvendige for til virtualiseringen - en hypervisor og et sett med programvare for å administrere og sikre den bedriftsrettede delen av mobiltelefonen.

Til Computerworld.com.au forteller Krishnamurti at selskapet i første omgang skal samarbeide om betatesting av løsningen med en amerikansk, en europeisk og en australsk mobiloperatør. Dette skal skje i 2011. Masseproduksjon av løsningen planlegges derfor ikke før i 2012.

Til toppen