Mobilen for deg med "aktiv livsstil"

Nokia 5140 har treningsprogramvare og tilpasset utstyr for deg som trener, blant annet GPS.

Nokia 5140 har treningsprogramvare og tilpasset utstyr for deg som trener, blant annet GPS.

Motemessen ISPO Winter 2004 var arenaen Nokia valgte for å kunngjøre en ny mobiltelefon, 5140, med innpakning, programvare og utstyr rettet mot treningsentusiaster. Telefonen og ekstrautstyret kommer på markedet i mai eller mai-juni.

Telefonen er ikke ukjent. Den første forhåndsomtalen kom i november i fjor, da den ble beskrevet som Nokias første walkie-talkie-mobil.

Standardutstyr for 5140, ved siden av walkie-talkie-funksjonen kalt "push-to-talk" – den gir deg øyeblikkelig kontakt med en person eller en forhåndsdefinert gruppe – omfatter integrert kompass, treningsprogrammet Fitness Coach, integrert kamera, innebygget lommelykt, og robust innfatning som skal være spesielt motstandsdyktig mot støv, støt og fuktighet. Dessuten er det intervallteller, stoppeklokke og integrert FM-radio.

Som ekstrautstyr tilbys et eget GPS-deksel med all alminnelig GPS-funksjonalitet, også kartbasert ruteveiledningstjeneste med nedlastbare kart. Bildet ovenfor viser telefonen med GPS-dekselet og dessuten et annet stykke ekstrautstyr: Den separate enheten Fitness Monitor som festes på beltet for å måle aktivitetsnivå og kaloriforbruk. Dataene herfra overføres trådløst til telefonens treningsprogram for lagring og oppfølging.

For lettere betjening under aktivitet, er det et eget headset, Nokia Activity Headset, med en tast for vanlige samtaler og en annen for push-to-talk.

Typiske moderne mobilfunksjoner som MMS, polyfone ringetoner, bakgrunnsbilder og Java-applikasjoner, er med.

Nokia har inngått et samarbeid med den finske leverandøren av treningselektronikk og –programvare Polar Electro. Det innebærer blant annet at programvaren i 5140 er tilpasset Polar-produkter som S625X Running Computer og S725 Cycling Monitor, og at data overføres trådløst mellom telefonen og hver av disse enhetene. I tillegg kan telefonen lastes med mer avansert programvare fra Polar, som Polar Runner og Polar Cyclist, som Nokia gjør tilgjengelig fra nettstedet Nokia Software Market.

Til toppen