ANALYSER

Mobilen gjør nordmenn sosiale

Åtte av ti mener mobilen vil styrke kontakten med familie og slektninger, viser en undersøkelse fra NetCom.

14. des. 2004 - 07:47

Vi blir ikke usosiale og fjerne av mobiltelefonen, tvert imot, mener NetCom.

Mobiloperatøren har gjennomført en landsrepresentativ undersøkelse blant 1950 privatpersoner, gjennom Perduco.

Undersøkelsen konkluderer at hver tredje nordmann har fått større omgangskrets takket være mobiltelefonen.

Nordmenn mener at mobiltelefonen sosialiserer og at jula er høytid for mobilbruk. 2,6 millioner nordmenn skal i løpet av jule- og nyttårsfeiringen sende hilsener på tekstmeldinger til venner og familie. Denne julen vil også så mange som én million personer benytte billedmeldinger, såkalt MMS, for å sende jule- og nyttårshilsener, ifølge undersøkelsen.

- Dette bekrefter det man gjerne ser ut i fra egen bruk av mobilen, nemlig at mobiltelefonen er et viktig sosialt lim og verktøy, sier kommunikasjonssjef, Guri Wormdahl i NetCom.

Hver tredje mobilbruker mener de har fått større omgangskrets som følge av mobiltelefonen. For de under 30 år er tallet hele 65 prosent.

    Les også:

Undersøkelsen viser at mobilen bidrar til å gjøre det enklere å holde kontakt med venner. Spesielt gjelder det personer under 30 år, hvor hele 95 prosent mener dette. Mobiltelefonens betydning, er også viktig for de over 60 år, hvor to av tre mener at mobilen har gjort det enklere å opprettholde og skape kontakt med venner.

- Det er de under 30 som leder an mobilbruken. Likevel benytter de eldre nå i større grad mobiltjenester, ikke minst takket være de yngres mobilbruk. Besteforeldregenerasjon lar seg inspirere og får opplæring av de unge i bruken av mobiltelefonen, og føler seg dermed inkludert i større grad, sier Wormdahl.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.