Mobilen som elsker vann og sand

IP-54-sertifiserte Nokia 3720 classic tåler støt, støv og vann.

Mobilen som elsker vann og sand
Slagordet for Nokia 3720 classic er «Handle without care». Bilde:

Ifølge produktsjef Klas Ström i Nokia Skandinavia, er nye Nokia 3720 classic selskapets hittil mest robuste mobiltelefon. Den markedsføres under slagordet «Handle without care».

Ström beskriver den som en mobiltelefon utviklet for å tåle vann, støv og støt. Utføringen er i slitesterke materialer. Mobiltelefonen skal være fullstendig tett. Prisen vil ligge på omtrent 125 euro før vanlige avgifter. Den forventes å leveres til norske butikker i løpet av sommeren.

– Nokia 3720 classic er spesielt utviklet for å tåle de støt, fall i bakken eller vanndråper som måtte komme i dens retning, enten den brukes på stranden eller på et støvete anleggsområde, sier Ström.

Elektronikken og batteriet er beskyttet ved at batteridekselet er låst med en skrue, slik at all innmat i telefonen blir forseglet. Den er sertifisert å tåle støv og vann etter normen IEC 60529/Level IP54.

To detaljer framhever at Nokia er laget for en livsstil med mye utendørs aktivitet: Den har en LED-lykt, og kommer med en micro SD-kort på én gigabyte med Nokia Maps forhåndsinstallert.

Utstyret ellers er typisk Nokia. Brukergrensesnittet er Series 40, skjermen er 2,2 tommer TFT LCD med en oppløsning på 320x240, batteriet gir 7 timers tale og 18 dagers standby, kameraet er på 2 megapiksler, det er musikkspiller med stereo FM radio, og data utveksles gjennom Bluetooth 2.1 eller micro-USB. Apparatet har verken WLAN eller 3G, men GPRS og Edge. Den er utstyrt med Java og en nettleser for xhtml, og kan brukes til e-post, men ikke videosamtaler.

    Les også: