TELEKOM

Mobilen som leser av øyet ditt

Verdens første smartmobil med iris-skanner.

Fujitsu er klar med verdens første smartmobil med iris-autentisering. Blir lansert i Japan i dag.
Fujitsu er klar med verdens første smartmobil med iris-autentisering. Blir lansert i Japan i dag. Bilde: Fujitsu
28. mai 2015 - 09:55

I dag lanseres verdens første smartmobil med iris-skanner. Det melder Fujitsu som sikter på det japanske hjemmemarkedet med sitt nyeste påfunn.

Det sentrale salgsargumentet for toppmodellen Fujitsu Arrows NX F-04G er at du kan låse opp telefonen ved å stirre på den.

Les også: Dine selfies kan hjelpe NSA

Infrarødt

Biometri-funksjonen leser av det unike mønsteret i øyets regnbuehinne. Det tar 0,6 sekunder å låse opp enheten. Dette skal angivelig fungere også i mørke omgivelser ettersom avlesningen skjer med et innebygd infrarødt kamera.

Ikke ulikt fingeravtrykkleser fra andre leverandører, kan også Fujitsus såkalte «Iris Passport»-løsning tas i bruk for å bekrefte kjøp eller logge seg inn på websider.

Så du denne? FBI ruller ut ansiktsgjenkjenning

Toppmodell

Foruten biometri har mobilen Android «Lollipop» 5.0 og nokså pene spesifikasjoner med en Snapdragon 810-prosessor, 5,2 tommers QHD-skjerm (2560 x 1440) og 3 gigabyte internminne. Enheten er også utstyrt med vann- og støvbeskyttelse.

Lagringsplass er muligens et ankepunkt med mer edruelige 32 gigabyte. Hvorvidt dette kan utvides med minnekort fremgår ikke av pressemateriellet vi har sett fra Fujitsu. Uansett er dette neppe en mobil som kommer til våre trakter. Det er landets største mobiloperatør NTT Docomo som lanserer telefonen i Japan.

Les gjerne: Hvor sikker er biometrisk sikkerhet?

Samsung

Samsung bekreftet for ganske nøyaktig ett år siden at også de jobber med å utvikle iris-autentisering til bruk i smarttelefoner, uten at de kunne angi noe tidspunkt for når dette vil komme.

Mer om biometri: Politiet velger norsk løsning

Retro-trend i Japan: Klapptelefon er pop

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.