Mobilen vet snart hvor du er

Fremtidens UMTS-telefoner vet hvor du er, men mobilprodusentene må først blir enige om en standard.

En av de mange spennende mulighetene med de kommende UMTS-telefonene er at de vet hvor du er. Med GPS-mottakere og annen teknikk vil telefonene kunne vise deg vei til nærmeste kino, butikk eller kollegaen du skal møte.

Men de første telefonene vil ikke ta dette i bruk selv om det er teknisk mulig. For det finnes ingen standard for hvordan dette skal gjøres. Telenor og Netcom ønsker ikke å kjøpe inn nødvendig teknikk og utvikle tjenester før de er sikret en felles standard som alle deres kunder kan bruke.

Bransjen rykker nå et hakk nærmere en slik standard. I går offentliggjorde mobiltelefon-produsentene, Ericsson, Motorola og Nokia et samarbeid for å utvikle standarder for lokalisering, skriver Dagens IT. De tre produsentene står til sammen for over halvparten av alle mobiltelefoner som ble solgt i fjor.

"Location Interoperability Forum" kalles samarbeidet som skal komme med anbefallinger. De tre produsentene tror de første mobiltelefonene med LIF-standarden kommer i salg allerede til neste år, skriver Dagens IT.

Til toppen