RESULTATERFINANS

Mobilen vil ikke slå PC-en i handel

PC-en vil fremdeles bli det mest utbredte verktøyet for elektronisk handel, trass økt bruk av mobilt Internett. Det tror analytikerne ved Forrester Research.

Sigvald Sveinbjørnsson
31. aug. 2000 - 08:30

I en ny rapport fra analyseselskapet Forrester Research slås det fast at PC kommer til å dominere som verktøy når det gjelder elektronisk handel. Internett via mobiltelefonen forventes til å bli den viktigste tilknytningformen til Internett i løpet av noen år, og teleselskapene satser enorme summer for å støtte oppunder utviklingen av det trådløse nettet.

Men Forrester Research mener at salg av varer via det trådløse nettet vil bli tynt i forhold til totalt salg. Det skriver Wall Street Journal.

Innen 2005 mener analyseselskapet at Internett-handel i Europa vil omsette for 1424 milliarder norske kroner. Det såkalt tredjegenerasjons mobilnettet burde være skikkelig implementert innen den tid, men allikevel ikke stå for mer enn 43,3 milliarder norske kroner av e-handelen.

Dette er knappe 3 prosent, mens e-handel fra den gamle gode PC-en vil stå for om lag 80 prosent. Resten vil komme fra interaktivt-TV (16 prosent) og digitale assistenter. Det skriver Wall Street Journal.

Les:


Vil la deg handle med mobiltelefonen

Selv om mobiltelefoner med nettilgang kommer til å telle flere apparater enn PC-er innen 2004, er ikke dette godt nok til at e-handel over slike apparater kommer til å ta over. Carsten Schmidt, en av forfatterne bak studien fra Forrester, mener det vil bli problemer med å komme inn på, og se bilder via mobiltelefoner som er roten til at e-handel over mobilen ikke kommer til å ta av.

Han tror at man heller vil gjøre sine småinnkjøp (musikk, billeter og slike ting) via mobilen, mens større innkjøp kommer til å bli foretatt via andre formater, som PC-en. Selv om småinnkjøpene blir mange, kommer de i verdi ikke til å overstige PC-handlingen, mener han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.