Mobiler fra Xcute snart til Norge

Snart kommer en mobiltelefon med 3 megapiksels kamera og tv-utgang til Norge.

Snart kommer en mobiltelefon med 3 megapiksels kamera og tv-utgang til Norge.

Mobiltelefoner fra taiwanske Xcute Mobile skal snart bli tilgjengelige i Norge. Scanford Agentur i Oslo har fått eksklusiv avtale om distribusjon av telefonene her i landet.

Xcute er for nordmenn flest et helt ukjent merke, men det er i løpet av sommeren blitt introdusert i en rekke europeiske land. Selskapet ble etablert våren 2004.

I første omgang er det én modell som kommer hit til landet. DV1 blir trolig den første på det norske markedet som har et innebygd digitalkamera med oppløsning på 3 megapiksler. Kameraet skal også kunne brukes til å gjøre videoopptak med VGA-oppløsning (640 x 480, 30 bilder per sekund). Opptakstiden begrenses av størrelsen på lagringsmediet, et miniSD-kort. Selve telefonen har 20 MB minne

DV1 er utstyrt med to skjermen, en LCD-skjerm som måler to tommer og har støtte for 16,7 millioner farger, og en OLED-skjerm som måler én tomme, som kan vise inntil 65.000 farger.

Mobilen er forøvrig utstyrt med tv-utgang og støtte for USB-tilkobling. Den har også MP3-spiller. Vekten er oppgitt til 110 gram, standbytiden til 120-150 timers, mens samtale tiden er begrenset til mellom 2 og 4 timer.

Ifølge Jens Nymoen, daglig leder i Scanford Agentur, vil mobilen koste omtrent 3400 kroner.

Før den kommer på det norske markedet, må blant annet menyene oversettes til norsk.

Til toppen