Mobilforhandler er avventende positiv til ny norsk mobiltelefon

Daglig leder i telebutikken i Byporten i Oslo, Frank Henriksen, sier han har stor tro på en ny norsk mobiltelefon, men han har ennå ikke fått tilsendt noe informasjon om telefonen eller når den kommer i handelen.

Henriksen sier det han har sett og hørt om Magcoms nye telefon gjør at den kan sammenlighes med Motorolas nye Accompli-trerminal.

- Det er et marked for denne type telefoner, men det er avhengig av at den er lett å bruke i forhold til blant annet det å sette opp e-post for at den skal lykkes.

- Jeg håper folk er litt patriotiske, sier han om den nye mobiltelefonen som bare er noen uker unna ifølge produsenten.

Han sier at denne type telefoner er gjerne noe folk har bestemt seg på forhånd for å ha, men det fordrer også at prisen er riktig. Henriksen antyder at 6.000 kroner er mer riktig enn 10.000 kroner.

Han blir daglig leder i Telebutikkens nye filial på den nyoppussede Oslo S, mens Frank Løfshus skal lede den gamle butikken i Byporten.

Begge er enige om at markedet for terminaler i dag domineres totalt av Nokia.

- Ericsson er nesten ute, mens Siemens er på vei opp. Også Mororola selger fremdeles. I tillegg kommer billigutgaver av andre merker som vi gjerne har en eller to av, sier Henriksen.

Han vil gjerne anbefale Magcom om det er en slik type telefon kundene er ute etter. Men et problem han antyder i så måte er at forhandlerne ikke vet mer enn det som står i mediene.

- Vi vet ikke noe om salget ut til kundene ennå, og ville gjerne hatt informasjon om telefonen, sier han.

Henriksen og Løfshus tror imidlertid at den neste store boomen kommer med UMTS, da det også etter planen kommer til et par nye operatører.

Til toppen