TELEKOM

Mobilgründer vant en million

Silje Vallestad hedret for Bipper.

9. mars 2011 - 07:43

Oslo (NTB): Kvinnen bak selskapet Bipper Communication er kåret til årets kvinnelige gründer av Innovasjon Norge og Nærings- og handelsdepartementet.

Gründeren Silje Vallestad lanserte sin løsning for tryggere mobilbruk for barn i Norge og Bulgaria i fjor. Ved å installere et program på barnas mobiltelefon, kan foreldre kontrollere barnas bruk av mobilen, samt at mobilen også får en slags trygghetsalarm og oppsporingstjeneste.

Hennes selskap Bipper Communication har også inngått en avtale med Tele2 Europa om lansering i Sverige, Danmark, de baltiske statene og Russland. Bipper har også opprettet datterselskaper i USA.

- Jeg er svært imponert over hva Silje Vallestad har fått til på bare tre år. Hun har bygd opp en bedrift med stort internasjonalt potensial, og har allerede 20 ansatte. Silje Vallestad er en kvinne til stor inspirasjon for andre. Vi trenger flere slike kvinner skal vi lykkes med fremtidens verdiskaping, sa nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) da han tirsdag overrakte prisen på 1 million kroner til Vallestad.

- Dette er veldig, veldig stort. Jeg hadde en drøm om å utvikle en mobilløsning for barn og gikk for det. Jeg håper at jeg nå kan inspirere andre kvinner til å bli gründere, sa Vallestad da hun mottok utmerkelsen.

Det er tredje år på rad at Innovasjon Norge og Nærings- og handelsdepartementet kårer landets dyktigste gründerkvinne. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.