Mobilimportør kjøper jobbsøker-system

Mobilimportøren Dangaard har kjøpt Rekrutteringssystemer, den tidligere jobbsøketjenesten TopJobs.

Mobilimportøren Dangaard har kjøpt Rekrutteringssystemer, den tidligere jobbsøketjenesten TopJobs.

I utgangspunktet høres det ut som en merkelig oppkjøp. Mobilimportøren Dangaard Telecom har kjøpt Rekrutteringssystemer, som tidligere het TopJobs.

Rekrutteringsystemer AS har sitt utspring i selskapet VG Topjobs AS,som startet sin virksomhet i Norge i september 1999. Engelske "Topjobs on the Net" startet det norske selskapet sammen med Norges største avis Verdens Gang (VG).

Ved årsslutt 2001 solgte Topjobs on the Net og VG selskapet til selskapets administrerende direktør.

Virksomheten har gått fra å være et nettsted som skaffet bedrifter jobbsøkere gjennom å kjøpe trafikk fra ulike portaler, til å bli en bred tjenesteleverandør av nettbaserte løsninger innefor rekruttering. Derfor skiftet Topjobs Norge AS i juni 2003 navn til Rekrutteringssystemer AS.

Nå er selskapet solgt til Dangaard Telecom. Nyheten ble kjent gjennom en pressemelding fra Dangaard i dag:

"Med solide Dangaard Telecom i ryggen ønsker Rekrutteringssystemer å flytte informasjon om ledige stillinger ut i mobiltelefonen.

Rekrutteringssystemer AS er leverandør av internettbaserte tjenestesystemer innen administrasjons- og publiseringsverktøy for å forenkle den administrative rekrutteringsprosessen. Tjenesten, Recruiter, brukes typisk av store selskaper med hyppige rekrutteringsbehov og i offentlig sektor, hvor blant annet Ullevaal Universitetssykehus og NVE er kunder, skriver selskapet

Recruiter er en internettbasert tjeneste, hvor de som har en stilling ledig, registrerer denne i systemet, lyser ut stillingen via en stillingsannonse i et hvilken som helst medie hvor søkerne henvises til å søke stillingen på kundens hjemmeside. På hjemmesiden ligger det så et spørreskjema som er linket til Recruiter og som søkerne må fylle ut på. Personalkonsulenten kan da via et passord og brukernavn gå inn i Recruiter og ta ut alle de rapporter han/hun måtte ønske om søkerne.

Rekrutteringssystemer eier også domenet www.stillingsportalen.no, og det vil det implementeres en løsning for mobiltelefoner, forteller Dangaard. Brukerne av Recruiter vil få publisert sine stillinger på stillingsportalen, jobbsøkere vil kunne registrere sin CV, og aktuelle søkere varsles om stillingen over eksempelvis SMS, MMS eller WAP

- Som en mobildistributør er vi opptatt av å bidra til å få etablert innholdsløsninger som gjør at man kan nyttiggjøre seg de stadig mer avanserte mobiltelefonene. Rekrutteringssystemers tjeneste, Recruiter, er et utmerket verktøy på internett i dag, og har et betydelig potensial mot en mobil løsning. Vi ser derfor en betydelig oppside i Rekrutteringssystemer, og ønsker å bidra til selskapets videreutvikling og vekst, sier direktør for forretningsutvikling Otto Kalvø i Dangaard Telecom.

Til toppen