BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilindustrien presser Japan

Sju av verdens største produsenter av utstyr til telekombransjen jobber for å få Japan til å slutte seg til en internasjonal verdensstandard for telefoni som tas i bruk rundt år 2000.

Frode Eriksen
11. sep. 1997 - 11:10

Lobbyvirksomheten overfor den japanske regjeringen kommer etter at de største telekomselskapene som prodserer utstyr forventes å bli enige om en felles standard for fremtidens mobiltelefoner, skriver Nikkei News.

De sju selskapene som representerer nord-amerikansk og europeisk industri jobber også mot en felles standard for radio-kommunikasjon mellom telefoner og basestasjoner.

Fellesstandarder vil gjøre det enklere for industrien å produsere utstyr for verdensmarkedet, med sterkere konkurranse og lavere priser for forbrukerne.

De syv, Motorola Inc., Lucent Technologies, Qualcomm Inc., Northern Telecom Ltd., Telefonaktiebolaget LM Ericsson, Nokia Corp. og Siemens AG har presentert sin standardløsning for det japanske post og teledepartementet og til næringslivets organisasjoner.

Bedriftene kommer også til å jobbe mot en felles standard før tidsfristen for forslag til den internasjonale teleunionen går ut i juni neste år.

Japanske myndigheter starter diskusjoner om fremtidens japanske standard denne måneden.

Rykter i vår fortalte at Japan kom til å støtte en bredbåndsversjon av CDMA. Fordelen med denne standarden er at større datamengder kan overføres sammenlignet med GSM. Mens CDMA kan overføre opp til 2 Mbit/s, greier GSM ikke mer enn 100 kbit/s.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra