BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilix bygger Norden på synergier

Satsingen i Norge skal blant annet bygge på synergier med Mobilix' satsing på mobil og fasttelefoni i Danmark, sier direktør i France Telecom Nordic (FTN), Monique Moullè-Zetterström til digi.no.

Frode Eriksen
29. mai 1998 - 15:09

Zetterström sier det er avgjørende for Mobilix' satsing i Danmark at det danske lovforslaget om tilgang til Tele Danmarks nett blir vedtatt i juni.

- Det ser ut som om loven blir vedtatt, og når det skjer setter vi i gang investeringene for fastnett-telefoni i Danmark, med kommersiell lansering rundt november.

I samarbeidet med ElTele Øst og andre ElTele-selskap vil vi dra nytte av synergier fra Mobilix' arbeid i Danmark, sier hun. Mobilix har planene klare for launch på det danske privatmarkedet for fasttelefoni, blant annet gjennom avtaler med andre infrastruktureiere.

- Vi er et internasjonalt selskap, og ansetter ikke bare dansker i Danmark, sier Zetterström om Marit Døving, som det i går ble kjent slutter i Telenor til fordel for Mobilix, der hun starter en gang til høsten med hovedansvaret for markedsføring og salg.

- Danmark er et spennende marked, med hard konkurranse, men Zetterström vil ikke ut med tall på hvor godt det går for Mobilix på mobiltelefoni to måneder etter at nettet ble åpnet.

- Vi holder i likhet med våre konkurrenter kortene tett for brystet, sier hun.

Marit Døving sier til digi.no at det mest tiltalende med jobben i Mobilix er den konkurransen en ser i Danmark med fire aktører på mobiltelefoni.

Hun sier at konsernledelsen i Telenor har visst om hennes nye arbeidsplass den siste måneden. Døving har sin siste arbeidsdag i Telenor i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.