Mobilix og Debitel trekker advokatene tilbake

De to danske mobiloperatørene Mobilix og Debitel har sluttet fred etter det som kunne blitt et rettslig oppgjør om ordet "Talegave". Løsningen blir at begge selskapene fortsetter sine kampanjer som før uten å sende hverandres advokater i tottene på hverandre.

Selskapene trekker også tilbake trusler om å trekke motparten for retten for bruken av ordet "Talegave", som både Mobilix og Debitel bruker i sin julekampanje.

Det er Mobilix som har registrert ordet. Mobilforhandleren TeleRingen har tidligere brukt ordet i sine kampanjer og mener derfor å ha rettighetene til det.

En mulig rettssak ville tatt opp både tid og penger fra de to mobilselskapene som kom til at det var bedre å bruke ressursene i markedet fremfor i rettssalen.

- Begge parter har det for travelt med julesalget til å kjøpe en slik sak sier PR-sjef i Mobilix, Bettina Ravnsmed, til danske Computerworld. Administrerende direktør i Debitel, Per Nielsen, sier at representanter for begge selskapene pratet sammen uten advokater til stede og fant fram til en løsning.

Til toppen