Mobilkjede vil doble resultatet gjennom IT

Leder Frode Kittelsen i mobilkjeden Commit tar sikte på å doble resultatet i år, ved å selge stadig mer IT.

Commit startet i 1995 som en faghandelkjede for mobiltelefoni, 51 prosent eid av Telenor Mobil. Tallene for i fjor peker på at kjeden må klatre oppover i verdikjeden for å utvikle sin lønnsomhet. Tallet på forhandlere ble redusert fra 40 til 30, mens omsetningen landet på 190 millioner kroner, 10 millioner færre enn i 2001. Driftsresultatet ble doblet til 3,8 millioner kroner.

Ifølge kjedeleder Frode Kittelsen fordelte omsetningen seg på 160 millioner innen tele og 30 millioner innen IT. Tallanalysen viser at det er forhandlerne som er store på både IT og tele som er mest lønnsomme. Ved å bruke disse som modell, mener Kittelsen det skal la seg gjøre å øke omsetningen med 15 prosent i 2003, og doble resultatet.

- Veksten vil komme innen IT og innen integrerte IT- og telekomløsninger, sier Kittelsen til digi.no.

Kittelsen tenker seg ikke avanserte teknologiske løsninger som IP-telefoni eller CIT ("computer integrated telephony"), men rett og slett å engasjere på kundens side og sørge for at IT- og telekomutstyr hos små og mellomstore bedrifter fungerer sammen.

- Vi snakker om å sørge for at blant annet GPRS og trådløst lokalnett fungerer. IP-telefoni er ikke i vårt assortiment, siden denne teknologien er kommet altfor kort. Mobiltelefonmarkedet har flatet ut, og vi må tilby kundene noe mer. En del forhandlere har gjort dette med suksess, derfor ble resultatet bra for Commit i 2002. Nå skaffer flere seg kompetansen, og vi ser en god start i januar.

Til toppen