BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilkjempe vil vokse

Verdens største mobilselskap, japanske NTT DoCoMo, er ute etter en amerikansk partner og skal være i samtaler med amerikanske AT&T Wireless om å kjøpe en aksjepost på så mye som 20 prosent i selskapet.

Frode Eriksen
1. nov. 2000 - 02:15

Ifølge Financial Times skal NTT DoCoMo være villig til å investere opptil 10 milliarder dollar, eller 95 milliarder kroner på å kjøpe 20 prosent av AT&T Wireless for å sikre seg tilstedeværelse i det amerikanske mobilmarkedet. AT&T sitter med 15 millioner mobilkunder.

NTT DoCoMo er allerede inne i det europeiske mobilmarkedet ved sin eierandel på 15 prosent i det nederlandske teleselskapet KPN sin mobilvirksomhet.

Årsaken til det japanske selskapets interesse for mobilmarkedet i Europa og USA er selskapets innholdstjeneste, i-mode, som en nå ser muligheten for å eksportere til andre markeder etter kjempesuksess i det japanske markedet de siste to årene. Innføringen av en felles global mobilstandard er også avgjørende for selskapets vilje til å ekspandere. NTT skal etter planen lansere det nye mobilnettet allerede neste vår.

DoCoMo har tidligere håpet å kunne kjøpe VoiceStream Wireless, før selskapet i sommer ble snappet opp av Deutsche Telekom.

Et problem kan bli at AT&T sammen med British Telecom allerede eier 30 prosent i Japan Telecom, som er nummer tre i det japanske mobilmarkedet i konkurranse med blant annet NTT DoCoMo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.