BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilkommunister knuser kapitalistene

Før eller siden måtte det bare skje; Kina blir verdens største marked for mobiltelefoner målt i nettopp det; antall. I løpet av høsten vil landet passere USA.

Frode Eriksen
8. aug. 2001 - 14:51

Ifølge det kinesiske informasjonsdepartementet vil landet få 46,4 millioner nye mobilkunder i løpet av året, noe som vil øke antallet brukere til 132 millioner.

På samme tid er fastnettpenetrasjonen også økende og teller 164 millioner ved utgangen av første halvår, motsvarende 117 millioner mobilkunder.

Mobilbruken i Kina øker dramatisk ifølge Reuters, ikke bare på grunn av den store befolkningen. En sterk økonomisk vekst er hovedårsaken til det stigende kommunikasjonbehovet. Det er dessuten lettere å gi mobiltelefoner rask utbredelse heller enn fastnett.

Både Nokia og Ericsson har ikke overraskende Kina som sine største markeder, både på mobilnett og terminaler, først og fremst fordi de to kinesiske mobilselskapene China Mobile og China Unicom har satset på GSM-standarden for sine mobilnett.

Kina er av GSM Association for lengst erklært som verdens største GSM-marked, men i 2004 vil Kina ha like mange mobilbrukere som det er innbyggere i USA, ifølge prognosen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.