Mobilmarkedet krymper og Nokia skuffer

Nokia-aksjen stupte på børsen da selskapet la fram god tall og dårlige utsikter.

Mobilmarkedet krymper og Nokia skuffer

Nokia-aksjen stupte på børsen da selskapet la fram god tall og dårlige utsikter.

Helsingfors (NTB-FNB-TT): Nokia presenterte et godt kvartalsresultat torsdag, men det var likevel ikke like bra som analytikere hadde forventet.

Resultatet fikk Nokia-aksjene til å stupe 13,6 prosent på Helsingfors-børsen.

Markedet ble blant annet påvirket av at selskapets tror den totale verdien på mobiltelefonmarkedet kommer til å synke i år. Den svake dollaren fører til mindre etterspørsel i USA og kan i verste fall føre til det samme også i Europa.

– Endringen skyldes i all hovedsak dollaren. Vi venter oss fremdeles en 10 prosents økning i antall solgte telefoner, sier konsernsjef Olli-Pekka Kallasvuo.

Resultatet før skatt økte med 21 prosent til 1,6 milliarder euro, eller drøye 12,6 milliarder kroner. Omsetningen steg med 28 prosent til 12,7 milliarder euro, viser kvartalsrapporten.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters hadde analytikerne ventet seg et resultat på 1,7 milliarder euro.

Nokias markedsandel sank med ett prosentpoeng til 39 prosent, og nedgangen skjedde både i USA og Europa.

Men det finske selskapet troner fremdeles øverst som den største mobiltelefonleverandøren i verden. Og Nokia-ledelsen tror selskapet vil bli enda sterkere i framtiden.

– Vi har en svært fleksibel produktportefølje. Ved slutten av året kommer vi med modeller som dere ikke har sett ennå, sa Kallasvuo til pressen torsdag.

Til toppen