Mobilmaster øker ikke risiko for kreft

En britisk undersøkelse har kartlagt kreftrammede småbarn.

23. juni 2010 - 06:56

Paris (NTB-AFP-Reuters): Barn av gravide kvinner som bor i nærheten av mobilmaster har ikke økt risiko for å utvikle leukemi eller andre kreftformer, viser en ny undersøkelse.

Britiske forskere har sammenholdt opplysninger om nærmere 7.000 småbarn, 1.400 av dem rammet av kreft, for deretter å kartlegge hvor mødrene deres befant seg under svangerskapet.

Barn av gravide som tilbrakte store deler av svangerskapet i nærheten av en eller flere av Storbritannias nærmere 80.000 mobilmaster, er ikke overrepresentert på kreftstatistikken, konstaterer forskerne i siste utgave av British Medical Journal.

– Folk er bekymret for at det å bo i nærheten av mobilmaster kan påvirke barnas helse, konstaterer lederen av undersøkelsen, professor Paul Elliott ved Imperial College London.

– Vi så nærmere på dette spørsmålet, særlig med tanke på økt kreftrisiko hos små barn. Vi fant ikke noe mønster som tyder på at barn av mødre som bor nær basestasjoner under svangerskapet har økt risiko for å utvikle kreft, sier Elliott.

– Resultatet er betryggende, mener Elliott, som viser til at en rekke tidligere undersøkelser heller ikke har greid å påvise økt kreftrisiko som følge av mobilstråling. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.