TELEKOM

Mobilnett dekker 90 prosent av verden

Men bare én av fire har Internett. ITU sier det må gjøres mer for bredbånd.

Blant milepælene som ITU trekker fram, er det faktum at 90 prosent av landsbyene i både Kina og India nå har mobildekning.
Blant milepælene som ITU trekker fram, er det faktum at 90 prosent av landsbyene i både Kina og India nå har mobildekning. Bilde: ITU
24. juni 2010 - 15:02

I sin månedlige «statshot» konstaterer Den internasjonale teleunionen ITU at mobilrevolusjonen nærmest er komplett: Det er 4,65 milliarder mobilabonnenter i verden, og 90 prosent av verdens befolkning er innen dekningsområdet til et mobilt nett.

Av de 1,9 milliarder abonnementene som ble nyregistrert i årene 2007, 2008 og 2009, var over 1,6 milliarder i utviklingsland.

Til og med landsbygda i folkerike land som India og Kina er med: Begge har mobildekning for over 90 prosent av landsbyene.

Med dekning følger bruk: I mange land har nå et flertall av husholdningene på landsbygda en egen mobiltelefon.

Til sammenlikning har 75 prosent av verdens husholdninger tv. Men bare 25 prosent har Internett. I utviklingsland står 80 prosent uten nettforbindelse. Tallene viser at tallet på internettbrukere vokser langt raskere i rike land enn i fattige.

ITU er bekymret over den svake veksten i antall nettbrukere i fattige land de siste årene. <i>Bilde: ITU</i>
ITU er bekymret over den svake veksten i antall nettbrukere i fattige land de siste årene. Bilde: ITU

Ifølge ITU er tiden nå virkelig inne til å fokusere på Internett og bredbånd for å realisere uttalte mål om å inkludere et flertall av verdens befolkning i den mest spennende utviklingen i moderne tid.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.