TELEKOM

Mobilnettet klargjort for sommeren

Telenor lover alle ferierende en pålitelig tjeneste i Norge.

Slutt på mobilkrøll i sommer, lover Telenor.
Slutt på mobilkrøll i sommer, lover Telenor. Bilde: Stock.xchng
20. juni 2011 - 12:30

Oslo (NTB): Telenor engster seg ikke for ny telekollaps når smarttelefonene om få dager inntar norske knauser, holmer og skjær.

Feriefolket vil kunne sjekke e-post, Facebook og nettaviser så ofte de vil, selv om mange flykter fra byer og tettsteder hvor dekningen er best. Det lover telegiganten.

– Vi er ferdige med de grepene vi skulle ta når det gjelder nett og kapasitet på ferie- og fritidsmarkedet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til NTB.

– Vi er forberedt på at kundene forflytter seg fra det sentrale Østlandet til Sørlandet i sommerferien, men vet samtidig at totalbruken går ned, sier han.

Smarttelefonene får deler av skylda for fredagens telekollaps i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Nordland og Troms. Likevel avviser Telenor at den kraftige veksten i mobilsurfing har kommet som en overraskelse.

– Vi er absolutt ikke tatt på senga. Dette er selvfølgelig ting vi følger nøye med på, og trafikktoppen har heller ikke vært så høy at vi ikke skulle være i stand til å takle den. At vi likevel nådde taket, er foreløpig et mysterium, sier Amundsen.

Telenor har iverksatt strakstiltak som skal avhjelpe kapasitetsproblemene som er avdekket. I tillegg er teleselskapet i ferd med å undersøke i detalj hva som gikk galt før helgen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.