TELEKOM

Mobiloperatører kutter datapriser i utlandet

Flere mobiloperatører har blitt enige om å innføre lavere utenlandspriser på mobil datatrafikk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. feb. 2008 - 15:17

Mens EU har kommet med krav om lavere utenlandspriser for mobilsamtaler, har det ikke kommet tilsvarende krav om reduserte roamingspriser på datatrafikk. Dette gjør at det fortsatt kan være svært kostbart å overføre data med mobiltelefonen når man er på reise og man for eksempel vil lese de lokale nyhetene på mobilen.

    Les også:

I går kunngjorde fem europeiske mobiloperatører at de vil komme EU i forkjøpet og senker roamingprisene for data. Den nye, innbyrdes engrosprisen blir 25 eurocent, omtrent to kroner, per megabyte. Gjennomsnittsprisen i EU-området skal være på 5,24 euro per megabyte.

Sluttbrukerprisene er trolig enda høyere.

De involverte selskapene er nederlandske KPN Mobile Group, belgiske Base polske Play og tyske e-Plus, i tillegg til Tre som opererer i Storbritannia, Italia, Irland, Østerrike, Sverige og Danmark.

De fem første deltakerne av ordningen skal innføre den nye prisen den 1. mars i år. Selskapene oppfordrer andre operatører til å delta i samarbeidet.

- Dette vil gjøre det mulig for oss å sende det de betydelige beløpene sparer gjennom en enkel, transparent og konkurransedyktig engrostarikk til våre kunder på tvers av EU, sier Stan Miller, toppsjef i KPN Mobile Group i en pressemelding. Han mener at EUs initiativ for lavere samtalepriser bare var et eksempel, og at målet er å gjøre prisene på mobiltelefoni overkommelige.

- Jeg håper alle de store, europeiske aktørene vil bli med i dette initiativet, slik at europeiske forbrukere kan glede seg over fordelen med mobil Internett-aksess uten frykten for å bli flådd når de får regningen, sier Chris Bannister, toppsjef i Play.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.