TELEKOM

Mobiloperatører må kutte priser

Prisene for terminering må ned, sier Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

PT-sjef Willy Jensen legger opp til like priser for like tjenester.
PT-sjef Willy Jensen legger opp til like priser for like tjenester. Bilde: Svein Erik Dahl, Samfoto
29. sep. 2010 - 06:54

Oslo (NTB): Post- og teletilsynet (PT) pålegger mobilselskapene Telenor, NetCom, Tele2, Network Norway, Ventelo og TDC å redusere prisene som selskapene krever av hverandre når kundene ringer til kunder hos de andre operatørene.

Det er de såkalte termineringsprisene som PT i et vedtak pålegger de seks selskapene å redusere fram til 2013. Termineringspris er den prisen som et mobilselskap betaler til et annet mobilselskap når deres kunder ringer til kunder hos de andre operatørene. Dagens høyeste pris for terminering er på 90 øre. Den skal ned til 15 øre fra 1. januar 2013.

- Like priser for like tjenester er en viktig forutsetning for å unngå at samtalene prises forskjellig avhengig av hvilket nett man ringer til, sier PT-direktør Willy Jensen.

PT-sjef Willy Jensen legger opp til like priser for like tjenester. <i>Bilde: Svein Erik Dahl, Samfoto</i>
PT-sjef Willy Jensen legger opp til like priser for like tjenester. Bilde: Svein Erik Dahl, Samfoto

PT opplyser at nye mobilselskaper i en oppstartsperiode har vært regulert noe mildere enn NetCom og Telenor. Det nye vedtaket fører til at den mildere reguleringen blir fjernet, slik at alle selskapene behandles likt.

Jensen innrømmer at oppstramningen kan medføre negative effekter for forbrukerne ved at samtalepriser kan bli høyere eller at subsidierte telefoner blir dyrere.

Tele2 mener vedtaket utfordrer vilkårene for utbygging av et tredje mobilnett. Selskapet håper at Samferdselsdepartementet vil omgjøre PTs vedtak. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.