Mobilpistol til besvær

Nå er det blitt virkelighet, det vi hittil bare har fått beskue på James Bond-filmer.

Nå er det blitt virkelighet, det vi hittil bare har fått beskue på James Bond-filmer.

Det er ikke bare 007 som har fancy utstyr. Nå formelig florerer det (i hvert fall i pressen) med pistoler som ser ut som mobiltelefoner. Mobilen er blitt så vanlig at den ikke lenger vekker mistanke. Nå har vel ikke mobiltelefoner hatt for vane å vekke mistanke, men likevel. Det ville kanskje heller vakt mistanke dersom en mann i dress hadde gått gjennom kontrollen på flyplassen UTEN mobiltelefon, i disse dager.

Tysk politi har nå fått beskjed om å være klar til å trekke våpen når en mistenkt tar frem mobiltelefonen.

Selv ble jeg stoppet i kontrollen både på vei til og fra London for en tid siden - årsaken var at vekterne ved gjennomlysningsapparatet hadde sett noe som lignet på en pistol. "It looked like you had a gun in your bag", sa de. Men det hadde jeg jo ikke. Naturligvis. Det var bare mobiltelefonen min.

Aftenposten skrev nylig at tysk politi nå er på vakt hver gang en mistenkt trekker frem en mobiltelefon. Den britiske avisen The Daily Telegraph opplyste at flere mobilvåpen ble beslaglagt i Tyskland da en kroatisk våpenhandler forsøkte å smugle dem inn i Sveits.

De nye våpnene er visstnok helt umulige å skille fra vanlige mobiltelefoner, men er likevel i stand til å avfyre fire skudd i rask rekkefølge. Ifølge Aftenposten inneholder våpenet fire fjærer som spenner hver sin tennstift ved å trekke opp en ladehendel. Når brukeren taster et nummer og trykker på "ring", avfyres skuddene.

Se for deg følgende scenario: En gangster med mobilpistol, Nokia 3210 med fire skarpe skudd, blir anholdt av en politikonstabel. Gangsteren liker ikke dette, tar opp våpenet som ser ut som en mobiltelefon, og sier "Unnskyld, jeg skal bare ringe min advokat..."

Jeg trenger vel ikke si mer, resten er innlysende. Jeg kan likevel antyde så mye som at politikonstabelen ligger tynt an. Syltynt.

En annen ting, sånn rent James Bond-messig, er at i Bond-filmenes verden, der teknologi og kvinner spiller en betydelig rolle, er det alltid kvinnen som vinner over teknologien.

Men det var en digresjon.

Til toppen