TELEKOM

Mobilregningen skal slankes

Avgiften teleselskapene tar av hverandre blir lik, og kuttes kraftig.

15. apr. 2011 - 07:26

Oslo (NTB): EFTAs overvåkingsorgan ESA vil at Ola nordmanns mobilregning skal bli lavere. Fra 2013 kan ikke lenger mobilselskapene kreve ulike priser for samtaler til andre selskaper.

Allerede for ett år siden bestemte Post- og teletilsynet at prisen som teleselskapene må betale til hverandre for hver telefonsamtale som går til et annet mobilnett, skulle gjøres lik - og mye lavere. Så sent som i fjor kunne Network Norway kreve 90 øre av konkurrentene for å ta imot et anrop, mens Telenor og NetCom måtte nøye seg med 50 øre. 1. januar 2013 skal den såkalte termineringsavgiften være nede i 17 øre for alle operatørene.

Nå vil ESA innlemme EUs anbefaling om å gjøre denne skjulte avgiften så lav som mulig og lik for alle teleoperatørene. Anbefalingen vil derfor gjelde også for Liechtenstein, Island og Norge.

- Vi er veldig glade for at ESA har valgt å innlemme EUs anbefaling. Det bekrefter dermed vår egen regulering, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet til NTB.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.