BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilsalg overgår PC-salg

Antallet GSM-kunder økte med 77 prosent i 1999, mens tilsvarende vekst for PC-salget var 21 prosent. GSM Association tror nå at antall GSM-kunder passerer 300 millioner i mai.

Frode Eriksen
27. apr. 2000 - 10:51

Første kvartal i år økte GSM-salget som setter stadig nye rekorder. I løpet av det siste året har 125 millioner nye GSM-kunder kommet til slik at totalantallet ved utgangen av mars var 285 millioner kunder. Nå tror den internasjonale brukerforeningen for GSM-operatørene, GSM Association, at antall GSM-kunder vil passere 300 millioner allerede i mai.

Mobilstandarden GSM, som er mest utbredt i Europa og Asia, representerte ved utgangen av mars 55 prosent av det globale markedet for mobiltelefoni, mens standardene CDMA og TDMA kommer på de neste plassene.

Det betyr at en av 21 mennesker på Jorden bruker GSM-mobiltelefoni, et tall som GSM Association mener vil øke til en av 12 det neste året.

- GSM-veksten på 77 prosent siste år, kan sammenlignes med tilsvarende vekst på 21 prosent for PC'er, sier styreleder i GSM Association, Michael Stocks.

Han tror nå at antall GSM-kunder vil passere en halv milliard i løpet av ett års tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.