Mobilsalget kraftig opp

Salget av mobiltelefoner på verdensbasis og i Norge blir mye høyere i 2004 enn tidligere forventet.

Salget av mobiltelefoner på verdensbasis og i Norge blir mye høyere i 2004 enn tidligere forventet.

Salget av mobiltelefoner stiger kraftig, og antall solgte telefoner ligger an til å bli mye høyere enn forventet for 2004.

Også i Norge går salget av mobiltelefoni svært bra. Les mer om dette i denne saken.

California-baserte iSuppli sa onsdag at mobilsalget kan passere 625 millioner enheter i 2004. Det blir i så fall en kraftig oppgang fra 2003, hvor det ble solgt drøye 520 millioner telefoner, skriver Cnet.com.

Ved begynnelsen av året forventet flere analytikere et salg på rundt 600 millioner, men dette tallet har blitt justert oppover etter hvert.

Det er ikke bare i Europa og USA mobilsalget stiger, men også i markeder som Midt-Østen og Afrika viser en oppadgående trend, ifølge iSuppli.

Kameratelefoner utgjør allerede mer enn 25 prosent av telefonsalget. Det er fortsatt Nokia som er markedsleder på verdensbasis, til tross for at den fisnke kjempen kom sent inn i markedet for kameratelefoner. I første halvår har Nokias markedsandel sunket til rundt 30 prosent fra 34,4 prosent et år tidligere.

    Les også:

Det er ikke minst Asia-baserte Samsung som har knappet inn på avstanden. Selskapet har i dag en markedsandel på 14,6 prosent. Det er rett bak nest største produsent Motorola, som har en markedsandel på 15,3 prosent.

Nokia har redusert snittprisen på mobiltelefoner fra 117 dollar til 111 dollar, eller 780 kroner på verdensbasis. Analytikere venter ytterligere priskutt fra Nokia i et forsøk på å gjenvinne den tidligere posisjonen.

Til toppen