RESULTATERFINANS

Mobilsalget til Siemens stuper

Siemens mobildivision la i dag frem nye triste tall som understreker arbeidet med salg eller partnerskap.

27. apr. 2005 - 10:22

Det tyske elektronikk-konglomeratet Siemens var fjerde størst på mobiltelefoner, men selskapet har lenge tatt stygge tap i denne divisjonen.

Siste regnskapsår tapte Siemens en milliard kroner på sine mobiltelefoner. Tidligere i vinter offentliggjorde Siemens derfor at man nå skal ta grep og stoppe tapene. Man vurderer både salg, partnerskap, en kostbar opprydding eller nedleggelse, fortalte man. Dommen skulle fallet 27. januar, men ble utsatt.

Den siste tiden har det gått rykter om fornyede fusjons/salgs-samtaler og de får nå ny kraft. For Siemens la i dag frem nye dramatiske tall som understreker utviklingen.

For når den første runden med fusjonssamtaler feilet, kuttet Siemens hardt i markedsføringsbudsjettet og det synes nå godt.

Siemens solgte 9,3 millioner mobiltelefoner i første kvartal, et hardt fall fra 13,5 millioner i samme kvartal i 2004 og et fall fra 12,8 millioner solgte mobiler i fjor.

Dermed ser Siemens ut til å være låst i en vond sirkel, for kuttene i salget bidrar til tapene. Mobildivisjonen tapte enda mer enn ventet - 138 millioner euro etter en omsetning på 842 millioner euro. I norske kroner tapte Siemens 1,222 milliarder og taper altså en kroner for hver sjette krone de omsetter for.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.