JUSS OG SAMFUNN

Mobilselskap tjener ekstra på enkle nummer

Mobilselskaper har lov til å selge enkle nummer med store fortjeneste, slår tilsynet fast.

Det har lenge pågått en handel mellom brukere som vil selge og kjøpe enkle mobilnumre. Nå har mobilselskapet Talkmore gått et skritt videre.

Selskapet har fått tildelt nummerserier av Post- og teletilsynet gratis slik alle teleselskaper gjør. TalkMore har plukket ut et lett huskbart nummer, 46666666, og auksjoner det bort til en hyggelig fortjeneste.

Tre kunder kiver om nummeret, og lørdag kom det høyeste budet inn på 15.000 kroner. Men budet kom for sent, for fristen var satt til fredag natt.

TalkMore har fått tildelt nummerseriene 46660000 – 46679999, 4676000 – 4677999 og 48360000 – 48369999 i NetComs nett fra Post- og Teletilsynet.

Mobiloperatører betaler gebyr på 10.000 kroner i året og en stykkpris per nummer på 10 øre.

Administrerende direktør Bernd Gutbier i TalkMore medgir at det kan være gode penger å tjene på telefonnumre, men foreløpig vil selskapet fortsette å levere dem gratis. Spesielle telefonnumre er kategorisert under bronse- og sølvnumre som en av TalkMores gratis tjenester.

Seksjonssjef Anne-Beth Lange i Post- og teletilsynet forteller at det er fritt fram for operatørene selv om de velger å selge videre telefonnumre som er tildelt fra tilsynet.

- Vi har ikke noe regelverk på dette, og kunne for den saks skyld valgt å auksjonere bort attraktive telefonnumre selv. Men andre kan derimot reagere på slike tjenester som for eksempel Forbrukerrådet, sier hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.