RESULTATERFINANS

Mobilselskaper går sammen for å overleve

Det blir stadig færre mobiltelefon-produsenter. Nå vil Nec og Panasonic kopiere Sony Ericsson.

25. okt. 2006 - 10:39

Det er ikke lett for mobilselskaper å overleve alene. Siemens Mobile ble solgt til Benq for så å bli slått konkurs bare et år etterpå. Også den nederlandske elektronikkgiganten Philips er i ferd med å trekke seg ut av sin mobilsatsning.

Nå skal også de japanske elektronikkselskapene Nec og Panasonic slå seg sammen for å utvikle mobiltelefoner og programvare for mobiltelefoni, skriver Nyteknik.se.

Det er en hard konkurranse på det japanske mobilmarkedet, der over ti mobiltilbydere slåss mot hverandre i tillegg til de andre store mobilselskapene som Nokia, Samsung, Motorola og Sony Ericsson.

De to selskapene skal utvikle felles mobiltelefoner og en programvareplattform for disse. Nec og Panasonic har tidligere samarbeidet med utvikling av 3G-telefoner til mobiloperatøren DoCoMo.

Det nye selskapet starter virksomheten 6. november og vil sysselsette rundt 130 personer. Mobilselskapet får navnet Esteemo, som er en sammensetning av engelse esteem (respekt, anerkjennelse) og mobil. Navnet skal påminne selskapene om den gjensidige respekt de har for hverandre.

Panasonic er et varemerke i Matsushitakonsernet, som i fjor omsatte for 550 milliarder kroner. Nec Corporation omsatte i fjor for 300 milliarder kroner og sysselsetter 150000 personer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.