JUSS OG SAMFUNN

Mobilspill flår jentunger

Til å begynne med er det gratis. Så kommer tilbud om fordelaktig medlemskap.

27. aug. 2009 - 15:11

Oslo (NTB): Norske jenter bruker 7,5 millioner kroner i året på nettspillet goSupermodel. I enkelte tilfeller får barna mobilregninger på flere tusen kroner.

NRK viste onsdag et innslag om det danske nettstedet som bare i Norge har 250.000 brukere, de fleste jenter fra åtte til tolv år. Nettstedet reklamerer med at det er gratis å melde seg inn og lage sin egen supermodell, men ganske raskt dukker det opp tilbud om å kjøpe medlemskap som gir spesielle fordeler.

Odd Arild Olsen, spillsjef i BarneVakten, mener det er åpenbart at nettstedet dreier seg om å lokke barn til å spille noe som er gratis i utgangspunktet, men som nærmest umiddelbart begynner å dreie seg om å bruke penger.

– Vi får mange henvendelser fra foreldre om at goSupermodel og lignende nettsteder skaper splid i hjemmet i forbindelse med at barn har brukt penger, forteller han. I enkelte tilfeller har barn betalt flere tusen kroner for virtuelle tjenester med mobilen.

– Det er spekulativt, men slik er dessverre mange kommersielle nettsider både for voksne og barn, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) til NRK. Hun sier norske myndigheter ikke kan gjøre noe med saken fordi nettsiden er utenlandsk.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.