Mobilstandard: Siemens gir seg ikke

Siemens vil kjempe for sitt forslag til tredje generasjons mobilstandard (3G), til tross for at et klart flertall i den europeiske organisasjonen for telestandardisering (ETSI) stemte mot dette forslaget tirsdag kveld.

Pressesjef i Siemens Public Communications Networks, Riener Schönrock, sier til Dagens Industri at det fremdeles er mange som ikke har bestemt seg for hva de skal stemme på møtet i Paris i januar, og at selskapet skal bruke de neste seks ukene på å få flere over på sin side. Vår løsning er den kommersielt beste for operatørene, sier han.

Avstemmingen i ETSI tirsdag var en sondering før møtet i januar da ETSI-medlemmene skal bestemme seg for hvilken tredje generasjons mobilstandard Europa skal velge, etter dagens NMT og GSM-standarder.

Det var Ericsson og Nokias forslag til ny standard som valt i den uforpliktende avstemmingen tirsdag. Forslaget støtter synet til verdens største mobiloperatør, NTTs CoDoMo, samt av en rekke europeiske mobiloperatører. Dermed er denne løsningen nærmest en felles Europeisk-Asiatisk mobilstandard.

Siemens, som sammen med en gruppe utstyrsleverandører, tapte i første omgang med 42 mot 58, men gir ikke opp. Selskapets viktigste kort kan bli Deutsche Telekom, som ennå ikke har bestemt seg for hvilken av de to standardene, W-CDMA eller TDMA-CDMA selskapet vil gå for. Selskapet har imidlertid gitt klart utrykk for at den beste løsningen er en løsning for hele verdensdelen. Ifølge Dagens Industri, sier talsmann for teleselskapet, Stefan Wickmann at det hadde vært en ulykke om to alternativ ble utviklet parallelt.

Ericsson er heller ikke ferdige med sitt arbeid for å få sitt forslag standardisert. - Vi kommer til å jobbe hardt for dette fram til møtet i januar, sier Åke Persson, markedssjef i Ericsson Mobilsystem.

Den nye standarden skal etter planen overta for GSM en gang tidlig i neste årtusen.

Til toppen