BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilt arbeidsbehov?

40 prosent av den arbeidsføre befolkningen kunne tenke seg å jobbe mobilt, og sier de tror arbeidssituasjonen dermed ville bli enklere. Menn mellom 25 og 39 med høy inntekt og jobb innen salg, markedsføring eller annen tjenesteytende næring er de som ser størst nytte av å jobbe mobilt.

Frode Eriksen
22. apr. 1997 - 10:30

Undersøkelsen ble utført for Telenor Mobil av Markeds og mediainsitituttet i uke 16 og omfattet 1000 personer fra hele landet mellom 16 og 60 år. Den inkluderte en kortfattet introduksjon om hva MobilKontor er.

Den viser at mens 40 prosent av de spurte mellom 15 og 39 år kunne tenke seg jobbe utenfor kontoret, kunne bare 30 prosent i alderen 40-59 år tenke seg det samme. Og det er de som bor i Oslo som er mest velvillig til tanken om å jobbe mobilt. 41 prosent svarer dette i hovedstaden mot et landsgjennomsnitt på 34 prosent.

Over halvparten av de spurte som jobber innen salg, markedsføring eller annen tjenesteytende arbeid mener det er sannsynlig at de vil jobbe utenfor kontoret hvis de får tilgang til nødvendig programvare.

Interessen øker med inntekten, og mens 38 prosent av mennene ønsker å jobbe utenfor kontoret er 28 prosent av kvinnene av samme mening.

Vil et mobilkontor gjøre arbeidssituasjonen din enklere?

50 prosent i aldersgruppen 25-39 sier ja. 49 prosent av alle spurte i Oslo sier ja. Bare 17 prosent av trønderne sier ja. Selgere, markedsførere og selvstendig næringsdrivende har størst tro på at MobilKontor vil gjøre arbeidssituasjonen mye enklere.

Kunne du tenke deg å ta i bruk et MobilKontor?

43 prosent svarer i nærmeste fremtid. I aldersgruppen 25-39 svarer 54 prosent ja. Selgere, markedsførere (52 prosent) og andre kontorarbeidende (68 prosent) er mest interessert i å ta i bruk MobilKontor i den nærmeste fremtid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.