Mobilt Internett tar av i Japan

Bare 16 måneder etter mobilt Internett ble lansert i Japan, vil hele 10 millioner japanere i løpet av mai være koblet til Internett via mobiltelefoner.

Snertene håndsett med nettlesere og e-postfunksjoner er det hotteste segmentet innen japansk mobiltelefoni.

Nå mener trendforskere at mobilt-internett kan hjelpe Japan til å ta igjen forspranget til USA og andre ledende stater i utviklingen av nettverksøkonomien, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Japanske hjem har i svært liten grad koblet sine PCer til nettet. Antall hjem som er koblet til nettet er mindre enn en tredjedel enn tilsvarende i USA. Japanerne tyr heller til enkle telefoner som lar brukeren koble seg opp uten problemer, raskt og enkelt.

I følge den japanske avisen Yomiuri hadde de fire største mobil-leverandørene 9,84 millioner nett-abonnenter i forrige uke. Hvis veksten fortsetter ut mai har 10 millioner japanere trådløs tilgang til nettet.
Les mer om japansk mobiltelefoni:
Tøff japansk konkurranse for Nokia og Ericsson
Japans største mobiloperatør, NTT DoCoMo, startet trenden så sent som i februar 1999 da i-mode ble lansert. Dette kan ses på som en enkel versjon av WAP, men har fått langt flere brukere enn de tre berømte bokstavene. Noe av grunnen til dette, mener mange, er at man i Japan har fokusert på nytteverdien og hva man kan gjøre med i-mode - ikke hvor fantastisk teknologien er.


DoCoMo har siden starten i februar solgt mer enn 6 millioner i-mode-telefoner, så mange at selskapet til tider har måttet holde telefonene unna salg på grunn av et overbelastet mobilnett, melder AP.

En av fire japanere har tilgang til nettet, men bare 11 prosent av samme gruppe logger seg på via sin PC.

Til toppen