MOBILTELEFONI

Mobiltall: Folk holdt seg i ro på 17. mai

Det var betydelig færre folk i gatene på årets koronapregede 17. mai. I Oslo var folks bevegelser bare 37 prosent av normalen, ifølge tall fra Telenor.

Helt folketomt var det ikke på Karl Johan i Oslo 17. mai, men det var langt færre ute i gatene enn normalt.
Helt folketomt var det ikke på Karl Johan i Oslo 17. mai, men det var langt færre ute i gatene enn normalt. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
18. mai 2020 - 14:25 | Endret 18. mai 2020 - 15:26

Det var betydelig færre folk i gatene på årets koronapregede 17. mai. I Oslo var folks bevegelser bare 37 prosent av normalen, ifølge tall fra Telenor.

Blant de største byene her i landet var det kun Fredrikstad som hadde en økning i bevegelser. Der var mobiliteten 110 prosent av normalen, viser tallene som NTB har fått tilgang til.

Normalnivået Telenor tar utgangspunkt i, er 17. februar i år.

Målingen omfatter også grunnlovsstedet Eidsvoll, som hadde en mobilitet på 115 prosent av normalen. For landet under etter var tallet 75 prosent.

Mer enn halvert flere steder

Med 37 prosent av normalt nivå var det Oslo som hadde den laveste 17. mai-bevegelsen. For andre større byer var tallene slik:

  • Bergen 50 prosent
  • Trondheim 46 prosent
  • Stavanger 52 prosent
  • Tromsø 57 prosent
  • Drammen 61 prosent
  • Bodø 53 prosent
  • Kristiansand 49 prosent

På topp under nasjonalsangen

Datatrafikken på nasjonaldagen hadde en markert topp klokken 13, da hele Norge sang nasjonalsangen. Snapchat var en viktig bidragsyter til denne toppen da «alle» skulle forevige allsang fra balkongene, ifølge Telenor.

Samtidig sendte folk rundt 1,3 millioner bildemeldinger via Telenors nett, noe som er rekordmange. På en normal dag er tallet 500.000.

Administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge er fornøyd.

– 17. mai er hele Norges festdag. Tallene viser en imponerende nettaktivitet på en dag folk normalt fyller gater og torg. Da er det godt å se at folk kan holde kontakten med familie og venner på telefon og nett, sier han.

(©NTB)

Telenor Norges bærekraftdirektør, Tina Hageberg Sølvberg, synes det er moro å bli trukket fram i Time Magazines kåring, men sier det er Telenors egne vurderinger om hva som har størst effekt, som styrer deres bærekraftarbeid.
Les også

Time Magazine: Telenor og Telia er blant verdens 500 grønneste selskaper

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.