BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobiltelefon for den kresne

Erisson har lansert sin andre mobiltelefon basert på firevolts teknologi. Telefonen er noe større enn den mikroskopiske 788, men har til gjengjeld enda flere funksjoner. Men det er ikke snakk om noen revolusjon.

Eirik Flaa
21. mai 1997 - 15:01

Designmessig minner Ericssons nye mobiltelefon svært mye om sin forgjenger 388. Det er ikke tilfeldig: 388 var en formidabel suksess. Ericsson 688 er litt mindre, men langtfra så liten som den foreløpige toppmodellen 788. Prismessig vil den nye telefonen ligge et sted mellom disse, men det er vanskelig å anslå sluttbrukerpris i kroner på grunn av subsidier som trolig kan trekkes fra.

Fra Ericssons side er den nye telefonen myntet på den "profesjonelle bruker som har avanserte kommunikasjonsbehov", som det heter i markedsføringssjargongen. Telefonen er tilpasset Ericssons Mobile Office DC 23 pc-kort, et kort som gjør det mulig å sende komprimerte data når dette blir tilgjengelig fra nettoperatørene. Maksimumsraten for dataoverføring med kompresjon vil kunne komme opp i 36.000 bit pr sekund.

Lydkvaliteten skal være forbedret i den nye Ericssontelefonen. Ifølge Ericsson tlsvarer den nå det som oppnås i vanlige hustelefoner.

Støtte for sim-kort med flere telefonnummer er også med i Ericsson 688. Denne funksjonen er beregnet spesielt for personer som ønsker å ha ett jobbnummer, og ett privatnummer på samme telefon. Med flernummer-kort vil brukeren, få beskjed om hvilket nummer det ringes til. Tilsvarende er det valgfritt hvilket nummer brukeren ønsker å belaste når han ringer, hvilket gjør det mulig for en arbeidsgiver å skille ut ansattes privatbruk av telefonen.

I likhet med andre mobiltelefoner i den noe høyere prisklassen, har også den nye Ericsson telefonen en rekke funksjoner som egentlig ikke har noe med telefoni å gjøre. Dette inkluderer blant annet vekkerklokke, kalkulator og muligheten for å komponere sitt personlige ringesignal på maksimalt 29 toner. Komposisjonene kommer i tillegg til 14 forskjellige ringesignaler hvorav 10 er melodier.

Med et noe større display enn sin forgjenger, Ericsson 388 gir den nye telefonen generelt sett ett godt inntrykk. Det som trekker noe ned er imidlertid at den er basert på 4 volts teknologi. Dette er innført for å gjøre batterilevetiden lengre, men innebærer samtidig at elektrisk periferiutstyr fra eldre modeller ikke kan benyttes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.