BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobiltelefon for pengelens ungdom

Ungdom uten kontroll over økonomien kan nå leie mobiltelefon med innebygget talesperre. Når det avtalte beløpet er brukt opp, sperres telefonen til måneden etter.

Frode Eriksen
21. aug. 1997 - 12:11

Det nye tilbudet, som er et samarbeid mellom NetComs Klart Svar og Alcatel, lanseres i en omfattende kampanje som starter torsdag. Tilbudet retter seg spesielt mot ungdom som ikke tidligere har hatt mobiltelefon. Ifølge Klart Svar er det en bindingstid på to år på det nye tilbudet.

- Vi ønsker å nå ungdom som ikke har egne penger, som er avhengige av mor og far, men som ofte er uforsiktige med de få kronene de har, sier administrerende direktør Jørn Andersen i Klart Svar.

- Vi kalkulerer med et salg i år på bortimot 10.000 telefoner, sier han. Telefonen kundene tilbys å kjøpe er Alcatel-modellen One Touch Easy, som er den andre på markedet som kan benytte ordinære alkaliske småbatterier.

Styreleder Anne Lise Bakken i Forbrukerrådet er generelt skeptisk til markedsføring som er rettet mot ungdom. Hun mener det er betenkelig at det her skapes et behov for en gruppe som egentlig ikke har bruk for mobiltelefon.

Informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom GSM sier til digi at den nye kampanjen, som har fått navnet NetCom Kontroll Pluss, skal gå fram til og med uke 37.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.