Mobiltelefon med innebygd tv

Samsung lanserte denne uken en mobiltelefon med innebygd tv-mottaker. Om den kommer til Norge er høyst usikkert.

Samsung lanserte denne uken en mobiltelefon med innebygd tv-mottaker. Om den kommer til Norge er høyst usikkert.

Hvorfor ha to enheter når du kan greie deg med én? Det er trenden i mobiltelefonmarkedet for tiden, hvor mobiltelefonen kombineres med enheter som digitalkameraer, videokameraer, lommespill, lommedatamaskiner og nå sist, en lomme-tv.

Samsung lanserte tidligere denne uken mobiltelefonen SCH-X820. Den skiller seg fra mengden først og fremst på grunn av den innebygde tv-mottakeren. Den kan motta tv-signaler over VHF/UHF-båndene og vil i Sør-Korea kunne motta flere lokale tv-stasjoner

Telefonen er utstyrt med en TFT-basert LCD-skjerm som støtter 262.000 ulike farger og en oppløsning på 176 x 200 piksler. Bildet kan vises horisontalt eller vertikalt. Enheten kan også fange opp og lagre inntil 50 bilder fra tv-sendingene som mottas.

Mobilen er også utstyrt med en mindre fargeskjerm (96 x 64 piksler) på utsiden.

Kundene kan velge mellom to ulike batterier. Standardbatteriet gir en standbytid på mellom 65 og 190 timer, mens varigheten ved kontinuerlig bruk er omtrent 115 minutter. Høykapasitetsbatteriet har omtrent dobbelt så høy kapasitet, men øker vekten på telefonen fra 121 gram til 138 gram.

Samsung har foreløpig kun lansert telefonen i Sør-Korea og sier ingenting om den vil komme på markedet i resten av verden.

Utsalgsprisen i Sør-Korea skal være lavere enn 4250 kroner.

Til toppen