Mobiltelefon og støysender i ett

Selskapet Ideo har designet en serie mobiltelefoner som skal gjøre brukerne mer sosiale. Å forstyrre andres samtaler med støy er blant mulighetene.

Mange synes det er irriterende at andre snakker i mobiltelefonen i tide og utide. Selskapet IDEO har laget en serie mobiltelefoner som skal gjøre enten brukeren eller brukere av andre mobiltelefoner mer oppmerksomme på denne problemet. Riktignok er det bare snakk om en serie prototyper som trolig aldri vil bli satt i produksjon, men en del av ideene er morsomme.

I alt består serien av fem ulike modeller.

SoMo1 - elektrosjokkutgaven. Denne gir brukeren et elektrisk støt hvis vedkommende snakker for høyt i telefonen. Mange snakker mye høyere i telefonen enn de gjør ellers, så dette kan sikkert være effektivt.

SoMo2 - den talende telefonen. Med denne telefonen kan brukeren gi enkle svar som "Ja" og "Nei" ved hjelp av tastetrykk og uten å forstyrre omgivelsene. Bør nok brukes sammen med en handsfree.

SoMo3 - den musikalske utgaven. Her må brukeren spille tonene til tastene i nummeret brukeren vil ringe. Tanken er at den offentlige spillingen vil fungere som en test for å sjekke når det er passende å ta en telefonsamtale.

SoMo4 - dunketelefonen. På denne telefonen skal brukeren gjennom å dunke på mobilen med ulike rytmer kunne fortelle mottaren hvor viktig telefonsamtalen er. Mottakeren kan ved å høre på dunkene avgjøre om dette er en samtale vedkommende ønsker å ta imot.

SoMo5 - støysenderen. Denne skal kunne fungere som en støysender overfor andre mobiltelefoner i nærheten, slik at lyden i høyttaleren blir skurrete. Altså en metode for å få andre til å slutte å prate i telefonen.

Du finner mer informasjon om disse telefonene på denne siden

Til toppen