Mobiltelefonen som håndskanner

Xerox planlegger programvare som gjør det mulig å bruke en kameramobilen som håndskanner.

Xerox planlegger programvare som gjør det mulig å bruke en kameramobilen som håndskanner.

Selv om de fleste nye mobiltelefoner i dag har innebygd digitalt kamera. Dette gjelder også de typiske bedriftsmobilene, selv om nytteverdien med et slikt kamera vanligvis er temmelig begrenset for en bedrift.

Nå er forskerne ved Xerox Research Center Europe i Grenoble i Frankrike i ferd med å utvikle programvare som kan øke nyttigverdien.

Programvaren, som ifølge The New York Times skal komme på markedet senere i år, skal gjøre megapikselkameraer spesielt egnet for fotografering av dokumenter eller presentasjoner. Programvaren skal kunne oppdage og korrigere skygger og uklarheter, for så å komprimere bilde og overføre det til andre enheter, for eksempel en PC eller en annen mobiltelefon.

Avstanden til motivet avhenger av hva kameraet støtter, men Xerox oppgir at omtrent 30 centimeters avstand er passende for å fotografere et A4-ark.

Xerox har fått patent på løsningen, som vil lisensieres ut til for eksempel mobilprodusenter, mobiloperatører og utviklere av dokumenthåndteringsprogramvare. Selskapet mener at teknologien vil være nyttig for alle med en jobb som krever forskning eller undersøkelser i felten, for eksempel på en varemesse eller en konferanse.

Forskerne ved Xerox arbeider også med en komplementær teknologi for å katalogisere både disse og andre digitale bilder. Teknologien vil sortere og gruppere bilder ved å bruke histogrammer, som kartlegger pikslene knyttet til en spesifikk del av et digitalt fotografi. I noen tilfeller vil tekstbeskrivelser kunne knyttes til histogrammene. En bruker skal da kunne ta utgangspunkt i et bilde av et objekt, for eksempel et dyr, og sammenligne dette med resultatene fra en søkemotor for å finne ut hva slags dyr det er snakk om.

Til toppen