ANALYSER

Mobiltelefoner driver vekst i halvledere

Mobilveksten i Kina betyr mest for veksten innen halvledere, ifølge bransjen selv.

2. mai 2006 - 09:04

Den globale bransjeorganisasjonen for verdens halvlederbransje, Semiconductor Industry Association (SIA), melder at den globale omsetningen av halvlederkomponenter i første kvartal er 59,1 milliarder dollar, 7,3 prosent over nivået i første kvartal i fjor.

I forhold til fjerde kvartal 2005, er det en nedgang på 1,3 prosent. Ifølge SIA er dette en ventet sesongpreget nedgang.

Det er mobiltelefoner som står for den viktigste veksten. I forhold til første kvartal i fjor ble det i år solgt 31 prosent flere mobiltelefoner, og halvlederkomponentenes andel av prisen på en mobiltelefon er gjennomsnittlig 41 dollar. Mobiltelefoner er det nest største markedet for halvlederkomponenter. Til sammen står PC-er og mobiltelefoner for mer enn halvparten av all omsetning av halvlederkomponenter.

To faktorer bidrar til den store veksten i mobilsalget, ifølge SIA: Brukerne bytter telefon hyppigere, og den skarpt økende etterspørselen i Kina. Der er det nå 410 millioner mobilabonnenter, og hver måned tegnes ytterligere fem millioner abonnenter. Kinesiske forbrukere tenderer også til å velge dyrere telefoner med mange avanserte funksjoner.

Brukstiden på en mobiltelefon har falt fra 26 måneder til rundt 18 måneder, mener SIA.

Denne tabellen oppsummerer SIAs analyse av halvlederomsetningen i mars 2006:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.